Erdei iskola

Erdei Iskola

Erdei iskolai programunk tematikus napokkal várja az érdeklődő csapatokat napközivel vagy szállás biztosításával. 5 tematikus napunk van, melyek közül a csapatok szabadon választhatnak, amennyiben a csapat kevesebb napra érkezne.

Programunk számos egyéb szolgáltatással is kiegészíthető: esti szalonnasütés, kemencés lángos készítése, aktív tevékenységek.

Erdei iskolai programunkat animátor vezeti, egyes tevékenységeknél különféle szakemberek (pl. erdész, őstermelő) segítik.

 

1.nap - Ismerkedési nap: délelőtt állatokkal, növényekkel kapcsolatos játékokat játszunk, délután agyagozásra vagy nemezelésre invitáljuk a gyerekeket. Kora esti program: állatsimogató és legelő látogatás, miközben információkat gyűjthetnek a nálunk élő háziállatokról és a lovak tartásáról.

2.nap – Szelídek és vadak: A délelőtt folyamán a gyermekek suttogó környezetóra keretein belül közelebbről is megismerkedhetnek a lovakkal, mely után lovaglás próbát tehetnek. Ezt követően a lovas pályát utána ló húzta boronával rendezik el. Délután erdész mutatja be a Vértes flóráját és faunáját, egy hosszú sétával összekötve a környező erdőn, mezőn.

3.nap – Természetesen: Délelőtt növényhatározókkal felszerelve a csapat kilátogat a közeli rétekre, ahol feladatuk a lehető legkülönfélébb gyógynövények összegyűjtése. Délután, a begyűjtött növényekből és egyéb alapanyagokból szappant készíthetnek a gyerekek.

4.nap – Kul-túra: Délelőtt a vértesboglári sváb tájház meglátogatása alkalmával, megismerkedhetnek a környék hagyományaival, annak sváb kultúrájával. Ezt követően a helyi sváb tánccsoport közreműködésével táncházban vehet részt a csapat. Igény esetén a nap folyamán sváb ételek készítésére is lehetőség nyílik.

5.nap – Becserkészlek: Reggeli után a tudás felmérésére tesztet töltenek ki a gyerekek a héten tanultak/látottak alapján. A nap folyamán a gyerekek animátor által vezetett programon vesznek részt, mely során megismerkednek a 4 alapelemmel (tűz, víz, levegő, föld), valamint olyan cserkészpraktikákat tanulhatnak, amiknek később is hasznát vehetik.

A program egyedi kérések esetén rugalmasan alakítható.

Kérdés esetén és árajánlatért kérem, keresse irodánkat!

 

 

"..egy olyan hely, ahol a lovak és az emberek barátok.

Nincs agresszió, ostorcsapás, hangos szó vagy bántás az idomítás során.

Csak a végtelen türelem."

Vendégkönyv

Arnold köszönjük ezt a másfél napot nagyon jó volt ennél jobb helyen NEM voltam még sehol.
Erik és Arnold nagyon jó volt az esti játék!!!!!

Írd meg te is véleményeidet!